9. května 2013

Destroy Me


Autor: Tehereh Mafi


Knižní série: Shatter Me
Díl: 1,5.
Žánr: Young Adult, Dystopia, Post Apocalyptic, Supernatural, Novella
Datum vydání v USA: 2. října 2012
Nakladatelství: Harper
Počet stran: 103
Datum vydání u nás: Nevyšlo


Zpět na základně a při léčení z jeho takměř smrtelného zranění, Warner musí udělat vše co je v jeho silách, aby byli jeho vojáci prověření a zamítnout jakoukoliv zmínku o pokusy o rebelii v jeho sektoru. Stále posednutý Juliette, je jeho hlavním prioritou ji najít, přivést ji zpět a zlikvidovat Adama a Kenjiho. Dva zrádce, kteří ji pomohli utéct. Ale když se Warnerův otec, nejvyšší velitel Znovunastolení přijede, aby spravil chyby svého syna, je jisté, že má úplně jiné plány s Juliette. Také, které Warner nemůže dovolit
Potom co Juliette zraní a uteče od Warnera s Adamem, je v Znovunastolení povyk. Warner se vrací zpět na základu s takměř smrtelným zraněním, které mu přivodila Juliette. Snaží se uchovat svůj sektor v pořádku a vyvléct/zamítnout jakékoliv pochyby o vzbouření. Warner je ale stále posednutý Juliette, i po tom co ho málem zabila. Za každou cenu ji chce najít a přivést zpět. Ale to není vše, co má v plánu. Chce také najít Adama a Kenjiho, kteří se postavili proti němu a pomohli utéct Juliette, a potom je zničit.

Destroy me je taková, krátká/delší novelka z pohledu Warnera, která se odehrává hned po útěku Juliette a tím nám Tehereh umožnila se dostat do hlavy jednoho z největších psychopatů. Jaké to bylo? Bylo to..  zvláštní, skvělé, jiné a přesto to bylo tak krásně napsané jako Shatter me.

Warner nám v Destroy me ukáže i jinou svou stránku, než tu kterou známe ze Shatter me. A musím vám říct, že pokud jste si mysleli, že tenhle chlapík v sobě nemá ani kus dobra, tak jste se celkem mýlili. Uvidíme Warnera v opačném světle, jako chlapce, kterému na někom záleží, že možná našel někoho, kdo by ho dokázal pochopit. I tak není pochyb, jak jsem už v recenzi na Shatter me řekla, že Warner to nemá v hlavě pořádku a to nám tahle kniha také dokáže.

Měla jsem celkem strach z toho, jestli Taherah dokáže napsat stejně tak dobrou novelu z pohledu jiné postavy než Juliette a přitom nepokazit příběh Shatter me. Nuže, zvládla to bravurně. I když jsem očekávala něco jiného… něco více psycho. I tak jsem dostala mnohem více a díky tomu můžu dát téhle krátké novelce 4 hvězdičky.

Součástí novelky jsou také speciální materiály a ukázka z druhého dílu. Co se mně ale nejvíce líbilo? To, že jsme měla šanci nakouknout do diáře Juliette a poznat ji zase o něco lépe. Rozhodně doporučuji všem, kterým chybí svět Shatter me a chtěli by se dozvědět něco na víc a poznat Warnera a Juliette o trochu lépe. 

Žádné komentáře:

Okomentovat