5. května 2013

Posuď knihu podle obalu #1


Posuď knihu podle obalu, je meme z dílny Knížního Doupěte a jejím úkolem je zveřejnit obálku a ji následně zhodnotit. Pro tento týden jsem si vybrala:

Let The Sky Fall by Shannon Messenger



Sedmnáctiletý Vane Weston nemá ponětí, jak přežil tornádo kategorie 5, které zabilo jeho rodiče. A nemá ponětí, jestli je ta krásná, tmavovlasá dívka, která zmítá jeho sny každou noc od té bouřky skutečná. 

Sedmnáctiletá Audra je Sylph – vzdušný element. Chodí na větru, může přeložit jeho svůdné písně a dokonce to může přímět být i zbraní pouhou sérií příkazů. Také je strážkyní – strážkyní Vanea – a přísahala chránit Venea ať to stojí, co to stojí. I když to znamená obětovat svůj vlastní život.

Když uspěchaná chyba prozradí jejich umístění nepřátelům, kteří zabili obě jejich rodiny, Audra je nucena pomoci Vaneovi, aby si vzpomenul kdo je. Má moc, kterou může získat – tajný jazyk Severního Větru, kterému pouze on může rozumět. Ale odhalení jeho dědictví také odhalí vzpomínku, kterou Audra potřebuje, aby zapomněl. A jejích největší nebezpečí nejsou válečníci, kteří přicházejí, aby je zničili – ale zakázaná láska, která mezi nimi vznikla.

Let the Sky Fall mám v hledáčku už nějakou tu chvíli. Četla jsem mnoho nadšených recenzí a tento měsíc jsem ji dokonce dostala úkolem přečíst v měsíčním párování od Ven. Na obálce se mně moc líbí, jak perfektně vystihuje anotaci. V anotaci se můžeme dočíst, že hrdinka dokáže chodit větrem a také ho ovládat a na obálce vidíme pár, který se líbá v mracích nad polem. Font je tam sice hlavním prvkem, ale vypadá tam nenuceně a netahá příliš naši pozornost.

Žádné komentáře:

Okomentovat