7. června 2014

The Prince


Autor: Kiera Cass


Knížní série: The Selection
Díl: 0.5
Žánr: Young Adult, Romance, Post Apocalyptic, Dystopia
Datum vydání v USA: 5. května 2013
Nakladatelství: HarperTeen
Počet stran: 64
Datum vydání u nás: Nevyšlo
Před tím než The Selection začalo a před tím, než Aspen zlomil srdce Ameriky tu byla další dívka v Maxonově životě. Francouzská princezna a dlouholetá a jediná kamarádka Maxona. Z jedné strany to bylo pouze kamarádské, z druhé strany to bylo něco víc...

Novela o princi Maxonovi začíná chvíli před začátkem děje hlavní knihy. Nejenomže nakoukneme do Maxonovi hlavy a zjistíme jak se před začátkem The Selection cítil, ale také zjistíme jak jeho život pracuje. A taky to, že před 35 dívkami tu byla i jiná mladá dáma, která měla na Maxona zálusk. Můžu říct, že první polovina novely se točí okolo děje před The Selection a druhá polovina nás naopak nechá nakouknot do toho jak první kniha začala, když se dívky nastěhovaly do paláce.

The Prince ukazuje, že Maxon je doopravy usedlí, lehce nudný, ale přesto má to svoje princovské kouzlo. Přečíst si první setkání s Americou z jeho pohledu bylo mnohem zajímavější než z pohledu Ameriky. Zajímalo vás co si při tom setkání Maxon říkal? Jak se cítil? Pak vám určitě tuto novelku doporučuji, i když je to jednohubka na půl hodinky a vlastně je to pouze omílání toho, co se už objevilo v prvním díle.

Žádné komentáře:

Okomentovat